A szezon legsikeresebb versenynapja

2010.09.27. 11:49 | kawasaki.hu

WSBK 2010 R12 - Imola

Szombati bravúros szereplésével Tom Sykes megszerezte élete első superpole helyezését, ami egyben a Kawasaki idei első pole pozíciós helyezése is. Utoljára Fonsi Nieto 2007-ben a Lausitzringi versenyen szerzett pole pozíciót a Kawasakinak.

Bár az edzések és az időmérők alatt nedves volt a pálya, de a verseny már száraz pályán zajlott. Tom és csapata azonban nagyon jól dolgozott és a jó beállításokkal sikerült kellően kihasználniuk a pole pozíció adta előnyt.

Valljuk be ez az idény nem a Kawasaki csapatról szólt. Éppen ezért amikor nyolc körön keresztül egy Ninja ZX-10R-t láthatunk az élen, az mámorító érzéssel tölti el a Kawa rajongókat. Aztán persze a papír forma érvényesítette magát és szép sorjában átléptek Sykes-on, sőt még az utolsó kanyarban kisodródó Haslam is pont Sykes előtt tudott vissza térni a pályára, de az így elért 6. hely nagyon jó eredmény.

A második futam meg maga volt a csoda. Bár ebben csak négy körig vezette a mezőnyt de mintha egy még agresszívabb, még keményebb Sykes-ot láthattunk a pályán. Ami az első futamon sikerült Haslamnak, - hogy kanyar előtt egy kis kibillentéssel menjen el Tom mellett- az most nem jött össze Lanzi-nek. Biaggival és Checaval is felvette a kesztyűt és vissza előzte őket. Sőt szinte az egyedüli volt, aki nem csapott le kanyart, aki nem fékezte el magát. Arról nem is beszélve, hogy a rajtot mindkétszer magabiztosan elhozta.

Sykes egyre jobb formában van, hiszen már az előző németországi futamon is jól szerepelt, akkor 5. és 7. helyezést ért el. A mostani 4. helyezése nagyon komoly eredmény ebben a mezőnyben és nagyon jó érzés, hogy végre ilyen eredményekről is beszámolhatunk.

És ha belegondolok, hogy a 2011-es Ninja ZX-10R-ről azt mondják, hogy minden porcikájában jobb motor... huú de várom már a 2011-es szezont!

A sérült Chris Vermuelen-t helyettesítő Ian Lowry-nek ezen a pályán még nehezebb dolga volt és annak ellenére, hogy nagyon keményen dolgoztak lemaradt a pontszerző helyekről és a 21 körös versenyt a 17. és a 16. helyen fejezte be. Ehhez persze az is hozzá tartozik, hogy a fiatal versenyző még soha nem versenyzett ezen a pályán.

Sykes ezzel az eredményével összesítésben feljött a 14. helyre és csak három pont választja el a 13. helytől, igaz tőle is csak négy, illetve tíz ponttal van lemaradva Smrz és Lanzi. Magny-Coursban egy hasonlóan jó szerepléssel még előrébb fejezheti be a bajnokságot és utána jöhet a 2011-es Ninja ZX-10R tesztelése.

Nézd meg az Indafotó képeinket a sikeres Imola-i szereplésről. 

Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg: blog@kawasaki.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr802326592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása