Ninja ZX-10R teszt - Magny Cours

2010.10.13. 15:59 | kawasaki.hu

A Superbike VB utolsó futama után, a kölni INTERMOT motorkiállítással egy időben tartották első hivatalos és nyilvános tesztjét a Ninja ZX-10R Superstock motornak.

Mindkét Kawasakival versenyző Superstock csapatnak (Pedercini Team, Lorenzini by Leoni Team) lehetősége volt arra, hogy a Magny-Cours-i pályán először tesztelje az új Ninja ZX-10R-t. A tesztelésre két széria és két Superbike motor érkezett. Az első napon nedves volt a pálya ezért csak néhány bemelegítő, ismerkedő kört mentek a pilóták, de másnap a száraz pályán a mérges, új Ninja ZX-10R minden tesztelőt levett a lábáról. Aki ment vele az csak dicsérni tudta és jelezték, hogy valóban nagyon komoly előrelépés történt az új Ninjával.



A motorok szinte teljesen széria állapotban voltak, csak verseny kipufogó volt rajtuk és versenykarok. A magas fokú verseny orientáltsága és nagyon erős teljesítménye az első körtől nyilvánvaló volt. Mind a technikusok mind a versenyzők egyöntetűen dicsérték, a széria motor kiváló felfüggesztését, és a széles fordulattartományban érezhető nyomatékosságát.
 
Sheridan Morais, a Kawasaki dél-afrikai versenyzője, aki jövőre a Lorenzini csapatban fog versenyezni a következőket mondta az új Ninjáról.
"Igazán lenyűgöző és hihetetlenül gyors. A széria motor gyári felfüggesztésével, és utcai idomokkal is már nagyon jó a gép. Még csak néhány száraz kört mentünk, de már most sem vagyunk messze a Superstock VB-s időktől. Nagyon gyors, és nagyon kényelmes vezetni, engem teljesen lenyűgözött. Szeretem!"

Tom Sykes és Katsuaki Fujiwara tesztelhette a Ninja ZX-10R Superbike változatát. Az első esős napot kihagyták és a második száraz napra koncentráltak. Sykes-t lenyűgözte az új a gépre most felszerelt verseny blokk. "Boldog vagyok, hogy tesztelhettem ezt a motort ezzel a teszttel, mert a motor nagyon jó, beérett az elmúlt 2-3 év fejlesztése. Összességében, ma tettem néhány kört 1,39-et és 1,40 alját mentem, míg a versenyen a 2010-es motorral egyszer tudtam 1,39-es kört menni és inkább 1,40 tetejét mentem. A köridők miatt nem aggódom. Van azonban még néhány terület amin még dolgoznunk kell. Sajnos az első nap nem jött össze a tesztelés, de a második nap sikeres volt."

Nézd meg a legújabb fotókat a 2011-es Ninja ZX-10R-ről.

Ha tetszett a cikk oszd meg ismerőseiddel. Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg: blog@kawasaki.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr952368925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása