Spanyolországi teszten a Kawasaki versenycsapatai

2010.11.02. 14:18 | kawasaki.hu

A Kawasaki Racing Team három napos tesztelést végzett a spanyolországi Motorland Aragon versenypályán, az új Ninja ZX-10R-rel, ami további előrelépést hozott az új versenymotor fejlesztésében.

Tom Sykes és Katsuaki Fujiwara tesztelték az új versenygépet. Sykes a köridőkre koncentrált, míg Fujiwara néhány új alkatrészt próbált ki. Az aragoni versenypálya egy új helyszín lesz a 2011-es bajnokságban, ezért kétszeresen fontos volt a mostani tesztelés a csapat számára.


 
Sykes-nak sikerült megfutnia néhány nagyon gyors kört, és személyes legjobb körideje az utolsó napon elért 1'58.5 a második leggyorsabb köridő lett az összes tesztelő között. Ez több, mint biztató eredmény, tekintettel arra, hogy az új Kawasakiban még rengeteg potenciál van.


Tom mellett Chris Vermeulen és Joan Lascorz lesz a 2011-es versenycsapat másik két hivatalos versenyzője. Ők jelenleg még sérüléseikből lábadoznak, de felépülésük után ők is részt vesznek a tesztelésekben. Chris még mankóval érkezett a helyszínre.
 
Tom Sykes: "Nagyon meg vagyunk elégedve a teszteléssel, fantasztikus, hogy a tesztelésnek már a kezdeti szakaszában ilyen jó eredményt értünk el. Nagyon fontos, hogy jól ismerjük az új motort, ezért a fő cél az volt, hogy megtaláljuk a jó alapbeállítást, amit aztán néhány egyedi beállítással sikerült tovább javítanunk. Összességében nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok haladnak."
 
Paul Risbridger: Team Manager: "Sikerült minden, amit ki akartunk próbálni. Tom és Katsuaki nagyon jó munkát végzett, Tom több alapbeállítást is kipróbált, Katsuaki pedig néhány új fejlesztést. A köridők is nagyon biztatóak, különösen a Tom által elért 1'58.5, ami nagyon versenyképes. A pálya feltételek jók voltak, amik tovább ösztönözték a csapatot. Nagyon sikeres teszt volt."
 
A Supersport osztályban, a Kawasaki Provec Motocard.com párosa Broc Parkes és a frissen aláírt David Salom is tesztelték a Ninja ZX-6R-t, hogy saját magukra szabják a motort és megismerjék az új versenypályát. Parkes a tesztelők között a második leggyorsabb köridőt érte el. A tervek szerint további téli teszteken vesznek részt a Ninja ZX-6R-rel a pilóták, hogy teljesen felkészülve vághassanak neki a 2011-es bajnokságnak.


 
Broc Parkes: "Az első és az utolsó napon tudtam menni a motorral, a második napon David ment vele. Nagyon jó lehetőség volt, hogy kipróbálhassuk az új versenypályát, valamint ilyenkor lehetőség van számos olyan beállítás kipróbálására, amikre szezon közben nincs idő. Most nem a köridő volt a legfontosabb, hanem a motor és a pálya megismerése, megtalálni az erre a pályára vonatkozó legjobb beállításokat."

A további teszteket is figyelemmel kisérjük és beszámolunk róla. Ha tetszett a cikk oszd meg barátaiddal!

Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg: blog@kawasaki.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr402416115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása