A Kawasaki Monster Energy csapatai uralták a szezonnyitó AMA Supercross versenyt

2011.01.13. 13:48 | kawasaki.hu

Az Anaheim-i verseny tökéletes volt a Kawasaki számára, hiszen Ryan Villopoto győzelemmel tért vissza a Monster Energy AMA Supercross nyitó fordulójában, a Pro Circuit / Kawasaki csapat pedig mindent besöpört a Lites versenyen.

Josh Hansen megszerezte karrierjének ötödik AMA Supercross Lites (a negyed literesek versenye) győzelmét, míg Broc Tickle megmutatta, hogy képes az élmezőnyben motorozni, hiszen a döntő futamban ő vezette a mezőnyt nyolc körrel a vége előttig. Legelső Supercross versenyén, Tyla Rattray harmadik Kawasakisként állhatott fel a pódiumra. A Kawasaki uralmát mutatja, hogy mind két versenyt végig Kawasaki vezette.
 


Miután kilenc hónapig nem versenyzett Villopoto (#2), előző éjszaka leporolta a pókhálókat magáról és csodálatos versenyzéssel tért vissza. Olyan versenyzőket győzött le, mint Ryan Dungey, James Stewart vagy Chad Reed. A sikeres visszatéréshez és szerepléshez természetesen hosszú az út, de egy győzelem nagyon jó kezdetnek számít.

"Az egyik nagy célom a hétvégére az volt, hogy győzelemmel búcsúzzak Anaheim-ből." mondta Villopoto. "Nagyon jó formában éreztem magam és nem fáradtam el. Nagyon jó így kezdeni a szezont. Tudom, hogy hosszú év áll előttem, de több ilyen jó szerepléssel, jó helyezést érhetek el a bajnokságban."
Szombati teljesítménye alapján nehéz volt elhinni, hogy tavaly április óta nem versenyzett, hiszen a versenyen már a második körben élre állt "Tudod, gyakorolsz egész nap, de a verseny nagyon különbözik attól." mondta. "Nagyon jó érzés volt megnyerni az első futamot, sokkal jobban érzem magam tőle. Mindig jó érzés nyerni, mert sokat segít a célok elérésében."


 

Hansen (#100) győzelmével ott folytatta, ahol a tavalyi szezont abba hagyta az AMA Supercross Lites osztályban. A 2010-es szezonban megnyerte az utolsó fordulót az AMA Supercross Lites Nyugati Régiójában, Salt Lake City-ben (Utah) és most újabb győzelemmel kezdi a 2011-es szezont. Az Anaheim-i győzelmével jó pozícióba került a végső célhoz, a bajnokság megnyeréséhez.


 

Tickle (#20) nagyon felspannolta magát, hogy a 2010-es egy verseny győzelme után megszerezze az újabb győzelmet. Egész este látható volt a nagy elszántsága, hiszen elhozta az előfutam és a fő futam Holeshot-ját, azaz az első kanyar bevételéért járó díjat, valamint megnyerte az előfutamát és nyolc körrel a vége előttig vezette a döntő futamot is, amikor a későbbi győztes Hansen átvette a vezetést tőle és így második lett.

"Még soha nem éreztem magam ennyire magabiztosnak. A csapat teljes mértékben támogat, érzem, hogy a család tagja vagyok és ez nagy önbizalmat ad, ahhoz hogy minden futamra nyerni menjek. Remélem sikerül minden futamon részt vennem a bajnokságban.”


 

Rattray (#28) legelső Supercross versenyén megmutatta elszántságát, azzal, hogy harmadikként fejezte be az AMA Supercross Lites legfontosabb eseményét.


 

 

A Kawasaki KX250F és KX450F-nek mindkét versenyen sorozatban sikeres estéje volt, hiszen mindig az élen álltak. A KX250F-fel Hansen és Tickle vezette a mezőnyt, míg a KX450F-fel előbb Tedesco majd Villopoto állt az élen.



 

A Monster Energy Kawasaki versenyzője, a sérült Jake Weimer is megjelent az első fordulóban, hogy támogassa csapattársát Villopoto-t, valamint hogy találkozhasson rajongóival. Az ő debütálására várni kell, míg sérült karja felépül.

A Supercross szezon következő fordulójára a Chase Field-i pályán Phoenix-ben (Arizona) kerül sor, ahol reméljük folytatódik a Kawasakisok Anaheim-i sikeres szereplése, ahol minden övet begyűjtöttek.

Eredmények
AMA Supercross Series - Angel Stadium – Anaheim, Calif. - 2011. Január 8.
 
AMA Supercross Class
1. RYAN VILLOPOTO,  MONSTER ENERGY KAWASAKI

2. Ryan Dungey, Suzuki
3. James Stewart, Yamaha
4. Trey Canard, Honda
5. Chad Reed, Honda
6. Kevin Windham, Honda
7. IVAN TEDESCO, KAWASAKI
8. Brett Metcalfe, Suzuki
9. Josh Grant, Honda
10. Andrew Short, KTM
 
AMA Supercross Lites, Western Region
1. JOSH HANSEN, MONSTER ENERGY/PRO CIRCUIT/KAWASAKI
2. BROC TICKLE, MONSTER ENERGY/PRO CIRCUIT/KAWASAKI
3. TYLA RATTRAY, MONSTER ENERGY/PRO CIRCUIT/KAWASAKI

4. Martin Davalos, Suzuki
5. Cole Seely, Honda
6. Ryan Morais, Suzuki
7. Ken Roczen, KTM
8. Travis Baker, Honda
9. Nick Paluzzi, Yamaha
10. Eli Tomac, Honda

 

Érdekesnek találtad? - Oszd meg barátaiddal.
Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg:
blog@kawasaki.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr802581088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása