A Kawasaki Monster Energy versenyzői továbbra is remek formában

2011.01.18. 15:55 | kawasaki.hu

Villopoto (#2)őrzi remek formáját és a Phoenix-ben megszerzett második helyével továbbra is vezeti (két ponttal) a bajnokságot.

Villopoto erősen kezdett az első fordulóban és úgy tűnt, hogy ezt a teljesítményét a második fordulóban is megtartja. Egész nap ő mente a leggyorsabb kört a KX450F-vel. Az esti futamok is jól indultak, simán nyerte az előfutamát, majd a döntő versenyben a negyedik helyen jött el a rajtból. Hamar felküzdötte magát a második helyre és keményen csatázott az első helyért, azonban a verseny felénél történt szerencsétlen bukás miatt, már csak a második helyének bebiztosítására maradt elég ideje.

A szezon nagy durranása Hansen (#100), Anaheim után Phoenix-ben is kiválóan versenyzett a KX250F-fel. A leggyorsabb köröket mente és simán nyerte az előfutamát is. A főfutamban türelmesen motorozott csapattársa Tickle mögött, kivárt, majd kihasználva Tickle pillanatnyi hibázást, átvette a vezetést és ezzel megszerezte második győzelmét.  Hansen a Lites osztályban megszerzett második győzelmével hat ponttal vezet csapattársa Tickle előtt a bajnokságban.

A

 

bajnokságban második helyen álló Tickle (#20) ismét bebizonyította, hogy nem hiába emlegetik a bajnokság egyik esélyesének. Az eddigi két futamon mindkétszer elhozta a Holeshotot és két második helyezése után, már nagyon közel áll egy futamgyőzelemhez.

 

Akik nézték a versenyt nem tudhatták, hogy a csapat harmadik Kawása, Rattrey (#28) fájó csuklóval motorozott, mert a hét közbeni edzésén megsérült. A fiatal versenyző azonban keményen felszívta magát a versenyre és meg is nyerte az előfutamát, a döntő versenyen pedig a 6. helyen végzett, amivel továbbra is tartja 3. helyét a bajnokságban.

Anaheim-i győzelme megünneplése után Villopoto a hideg időjárás ellenére is tovább folytatta felkészülését, ennek köszönheti remek formáját, amit Phoenix-ben is láthattunk. Bár még csak két futam ment le és hátra van még 15 a bajnokságból, de Villopoto már most komoly lépéseket tett afelé, hogy a előkelő helyen végezzen a bajnokságban.

Eredmények

AMA Supercross Series, Chase Field – Phoenix, Ariz., January 15, 2011

AMA Supercross Class
1. James Stewart, Yamaha
2. RYAN VILLOPOTO, POUSLBO, WASH., MONSTER ENERGY KAWASAKI
3. Trey Canard, Honda
4. Chad Reed, Honda
5. Ryan Dungey, Suzuki

AMA Supercross Lites, Nyugati Régió
1. JOSH HANSEN, ELBERT, COLO., MONSTER ENERGY/PRO CIRCUIT/KAWASAKI
2. BROC TICKLE, HOLLY, MICH., MONSTER ENERGY/PRO CIRCUIT/KAWASAKI

3. Ryan Morais, Suzuki
4. Cole Seely, Honda
5. Eli Tomac, Honda
6. TYLA RATTRAY, WILDOMAR, CALIF., MONSTER ENERGY/PRO CIRCUIT/KAWASAKI

A bajnokság állása

AMA Supercross Class
1. RYAN VILLOPOTO, POUSLBO, WASH., MONSTER ENERGY KAWASAKI, 47 pont

2. James Stewart, Yamaha, 45
3. Ryan Dungey, Suzuki, 38
4. Trey Canard, Honda, 38
5. Chad Reed, Honda, 34

AMA Supercross Lites, Nyugati Régió
1. JOSH HANSEN, ELBERT, COLO., MONSTER ENERGY/PRO CIRCUIT/KAWASAKI, 50
2. BROC TICKLE, HOLLY, MICH., MONSTER ENERGY/PRO CIRCUIT/KAWASAKI, 44
3. TYLA RATTRAY, WILDOMAR, CALIF., MONSTER ENERGY/PRO CIRCUIT/KAWASAKI, 35

4. Ryan Morais, Suzuki, 35
5. Cole Seely, Honda, 34

 

Érdekesnek találtad? - Oszd meg ismerőseiddel.
Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg:
blog@kawasaki.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr632593146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása