Kawasaki Élmény - Szerelem első látásra - ZZR1400

2011.02.24. 13:09 | Vendég Kawás

Kawasakis Játékunkra érkezett István írása egy emlékezetes Kawasakis élményéről.
 

"Minden egy átlagos nyári napon, egy tesztmotorozáson kezdődött. Szép napos idő volt és a közeli Kawasaki márkakereskedés nyílt napot szervezett, ahol természetesen a motorokat is ki lehetett próbálni.

Felpattantam akkori motorom nyergébe és már regisztráltam is hogy kipróbálhassam a Hayabusa gyilkos ZZR1400-at.

Volt aki korábban érkezett, így az áhított paripa már foglalt volt az első körre. Semmi gond felpattantam hát a túrásabb, kényelmesebb 1400GTR-re. A teszt kör során előttem ment a ZZR, így nem nagyon sikerült a GTR-re figyelnem, és természetesen már a cserét vártam. A GTR súlyát meghazudtoló módon mutatta az akkor még ismeretlen ZZR egy kényelmesebb üléspozíciót biztosító alternatíváját. A tesztkör végén ért csak a meglepetés, a parkolásnál, hogy ez nem az a tologatós motor.

És akkor következhetett a csere. ZZR-re fel! A srác, aki leszállt róla figyelmeztetett, hogy ez egy vadállat (neki nem jött annyira be, ahogy ő mondta rutint kell még szereznie, de már érzi, hogy egyszer neki is ez lesz a cél). Kissé izgulva, de bízva az akkor már 7 éves motoros rutinomban végre felsorakoztunk a következő körhöz. 

A műszerfal egyszerűen tökéletes, minden információ pont ott van, ahol annak lennie kell.

A motorok beindítása következett. Visszafogott morajlásával szinte észrevétlenül bújt meg a többi márkatárs között. Az első métereken olyan halkan haladt, mint egy villanymotor. Ezt a hatást csak tovább fokozta az alacsony fordulaton tapasztalható hatalmas nyomaték is. A sors úgy hozta, hogy ezen a tesztkörön egy kis autópálya szakasz is volt az utunk során ahol végre megmutathatta magát az addig csak legelésző sok paripa. Lemaradva kissé a többiektől jöhetett egy igazi intenzív kigyorsítás, persze, csak úgy módjával a többiekre nagyon figyelve. Egy fél pillanat alatt utolérte az egérutat nyert mezőnyt, mindezt ugyanabban a sebességfokozatban, egy kis csuklómozdulat hatására.

Nagyon impresszív volt, az addigi legjobb motoros élményem. És ami a legfurcsább, hogy egy pillanatig nem tűnt kezelhetetlennek, vagy félelmetesnek. Pont olyan volt mintha már a kezdetektől fogva ezen a motoron motoroztam volna. Igazi szerelem első látásra…

A Kawasaki Lime Party-n aztán még mindig csak ismerkedve a járgánnyal sikerült kicsit a fordulékonyságát is próbálgatni és nagy meglepetésemre a light-os, próbálgatós gurulások végén a majrécsík is teljesen eltűnt…

A szerelem azóta is töretlen, és mint mindenki alig várom, hogy melegedjen kicsit az idő és újra nyeregbe lehessen pattanni."

 

Ha tetszett az élménybeszámoló nyomj egy Tetszik-et és oszd meg barátaiddal is.
Ha kedvet kaptál írd meg (blog@kawasaki.hu) a saját Kawás élményedet és már is a Tied egy 25%-os kedvezményt adó Kawasaki Szerviz Kártya.

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr432687342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása