Kawasaki Élmény - Hogyan kezdődött

2011.02.17. 09:10 | Vendég Kawás

Kawasakis Játékunkra érkezett Kawiman írása, egy emlékezetes Kawás élményéről.

"Hogyan kezdődött?
1997 május. Éppen sajgó tagjaimat ápolgatom és a frontális ütközés következtében összegyűrődött FZR-t próbálom lelki szemeimmel újjáépíteni. Szinte lehetetlen feladat... Mindenesetre örülök, megúsztam; ha a megengedett sebességet ott és akkor túllépem...jobb nem belegondolni.

De van-e élet a halál után? Csaba kolléga szerint az élet csak egy FZR formájában képzelhető el. Ars poeticája: "Yamaha? Na az motor... a Kawasakit felejtsd el: csörög-csattog-villámlik, nem megy két métert sem" A kórus visszhangozza szavait.  De aztán mégis kiböki: "Tudok egy enyhén törött Kawát, eladót, olcsón... megveszed, kipofozod, eladod, aztán jöhet az FZR1000".

A terv kitűnő, a találka létrejön, tetszik a masina - talán túlságosan is. Már-már teljesen elcsábulok, hiszen a Hungaroring parkolójában mennyit nézegettük azt a slickgumis ZXR-t. De elhessegetem a gondolatokat, hiszen ez csak szemfényvesztés lehet... a cukormáz alatt bizonyosan széthulló alkatrészek járják haláltáncukat...

Azután némi várakozás, adminisztráció és máris a garázsban áll a Kawa, noha még idomtalanul. A nyeregbe szállva hihetetlen érzés fog el, amit addig egyetlen sportmotoromnál sem éreztem: mintha rám öntötték volna. 

Minden, még a legapróbb kis részletek is úgy vannak megrajzolva, mint amilyennek megálmodtam. Amint az indítógombra bökvén a motor érces hanggal felbőgött és együtt megtettük az első métereket, végleg eldőlt a sorsunk.

Ennek idestova majd' 14 éve...azóta évek és motorok jöttek és mentek, de a zöld-fehér-kék masina maradt. Sok tízezer közös kilométer és még több öröm köt ehhez a vén hűséges csatalóhoz, az első Kawámhoz.

És a történet folytatódik..."

 

Ha tetszett az élménybeszámoló nyomj egy Tetszik-et és oszd meg barátaiddal is.
Ha kedvet kaptál írd meg (
blog@kawasaki.hu) a saját Kawás élményedet és már is a Tied egy 25%-os kedvezményt adó Kawasaki Szerviz Kártya.

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr682667151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása