Ninja ZX-10R versenyhírek

2011.04.28. 15:33 | kawasaki.hu

Európa szerte beindult a versenyszezon és a Superbike VB mellett több nemzeti bajnokságban is szurkolhatunk az új Ninja ZX-10R versenygépnek. Csokorba szedtük az eddigi eredményeket.

 

Bitti egy Ninja ZX-10R nyergében

A számunkra legkedvesebb hír mi más is lehetne, mint hogy a magyar versenysport szerelmeseinek nagy kedvencével Bitter Sanyival szerződést kötött az angol KMR Kawasaki Team, így a 2011-es szezonban Bitti is Ninja ZX-10R-rel fog versenyezni. Bitti Ryan Farquhar és Adrian Archibald csapattársa lesz és több utcai versenyen is elindul.

A szezont most hétvégén az Ír nemzeti bajnokság két futamával a Cookstown 100 és a Tandragee 100-zal kezdik, majd jönnek a híres utcai versenyek a North West 200, a Man-szigeti TT és az Ulster Grand Prix. A szerződés mindkét fél számára előnyös, hiszen a KMR Kawasaki egy nagy múltú profi csapat, ahol minden lehetősége adott lesz Bittinek a jó szereplésre, de a csapat is nyer, hiszen Bitti személyében egy rutinos, profi versenyzőjük lesz, aki már többször bizonyította kivételes képességét az utcai motorversenyeken. Bittit meghívták a KRM Kawasaki csapatbemutatójára, valamint a Man-szigeti TT hivatalos sajtótájékoztatójára is és több ír és angol újság is riportot közölt vele. Például itt olvashattok egyet. Bitti szereplését folyamatosan nyomon követjük és sok sikert kívánunk neki.

 

Superstock 1000 VB

A Superbike VB európai futamain rajthoz álló széria ezres kategóriában négy csapat nyolc versenyzője is Kawasakival indul. A Team Pedercini a Superbike VB mellett itt is képviselteti magát három versenyzővel, a Supersport VB-n is induló Lorenzini by Leoni és a Goeleven Kawasaki csapat kettő, míg a BWG Racing Kawasaki csapat egy versenyzőt indít.

Az első futamban Starring (Team Pedercini) az 5. helyet szerezte meg.

 

Endurance VB

A Bol d'Or-ral elindult az Endurance VB is, ahol két, a végső győzelemre is esélyes Kawasaki csapat is az új Ninja ZX-10R-rel indult.

 

 

A svájci Bolliger Team a 4. helyen végzett, míg a Team Kawasaki SRC 2. lett. További képeket a Bol d'Or-rol ITT találsz.

 

Olasz bajnokság.

A Superbike VB-n a Pedercini Team tagjanként szereplő Roby Rolfo elindult az olasz bajnokságon és annak rendje és módja szerint meg is nyerte a Misano-ban megrendezett első futamot.

 

Francia bajnokság

Jobban nem is indulhatna a szezon a francia Kawások számára. A második forduló után az első két helyen Kawasakis áll. A második futamban elsöprő sikert aratott a Ninja ZX-10R, hiszen a rajtrács első öt helyén Kawasaki állt és a végeredmény is hármas Kawasakis sikert hozott.

 

Angol bajnokság

A BSB bajnokságban induló MSS Colchester Kawasaki csapat versenyzői mindkét kategóriában sikeresen szerepeltek a bajnokság nyitó, Brands Hatch-i futamán. A Superbike kategóriában induló Stuart Easton összesítésben 3. lett és ezzel jelenleg a bajnokságban is a 3. helyen áll, míg a Superstock 1000 kategóriában versenyző Danny Bucham megnyerte a futamát.

 

 

A jó eredmények mutatják az új Ninja ZX-10R versenyképességét.

 

Érdekesnek találtad? - Oszd meg ismerőseiddel.
Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg: blog@kawasaki.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr142862088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása