Villopoto és a Kawasaki történelmet írt az LA Dodger Stadiumban.

2011.01.27. 10:10 | kawasaki.hu

A Kawasaki KX450F-fel versenyző Ryan Villopoto (#2) kemény küzdelemmel történelmi győzelmet szerzett a Los Angeles-i Dodger Stadiumban, ahol először rendeztek Supercross versenyt. A Kawasaki Monster Energy versenyzője ezzel már a második győzelmét szerezte a szezonban.



Csinálj történelmet.
Annak a versenyzőnek a neve, aki egy stadion felavatási versenyét megnyeri, biztosan bekerül a történelemkönyvekbe és neve örökre egybeforr a stadion nevével. Villopoto egy hihetetlenül emlékezetes 20 körös versenyen szerezte meg idei második győzelmét.

Pedig nem sikerült jól a startja, de folyamatosan küzdötte magát egyre feljebb. A sokáig élen álló Dungey-t előbb Stewart előzte meg, majd hamarosan Villopoto is túl lépett rajta, aki ezek után Stewart-ot támadta teljes erőből. Stewart nem bírta a nyomást és hibázott, amit Villopoto nem hagyott kihasználatlanul. Az élen haladva aztán Villopoto nem adott esélyt a többieknek és megmutatta, hogy ő a leggyorsabb és nem véletlen az eddig sikeres szereplése.



A három hete kezdődött supercross évadban Villopoto eddig remekül szerepelt. két győzelmével és egy második helyével, vezeti a rangos bajnokságot. Bár még 14 futam hátra van, azzal már mindenki tisztában van, hogy Villopoto nyerni jött ide és a jó szereplésre nagyon komoly esélye van. Tavalyi sérülése miatt kilenc hónapos kihagyásra kényszerült, de ez mára már egyáltalán nem látszik rajta.
Ön bizalma töretlen és a Dodger Stadionban újból megmutatta hogy ő az egyik leggyorsabb krosszozó az amerikai bajnokságban.

 
A 250-es Lites kategóriában a Kawasakik Monster Energy Pro Circuit csapat tagjainak most nem sikerült megismételniük az előző két verseny eredményességét.

Maradt az élen
Hansen-nek (#100) remek hangulatban érkezett, hiszen szülővárosában versenyezhetett. A rajtnál azonban lefulladt és szinte az utolsó helyekről kellett magát felküzdenie. Kemény versenyzéssel az ötödik helyet sikerült megszereznie és az így megszerzett pontokkal továbbra is vezeti 4 ponttal a bajnokságot, jelenleg csapattársa Ticklie előtt.


 
Értékes pontok
Ticklie (#20) megmutatta, hogy milyen gyors tud lenni a KX250F nyergében. Három forduló után magabiztosan áll a második helyen a tabellán. Los Angeles-ben éppen hogy csak lemaradt a dobogóról, de nagyon fontos pontokat gyűjtött be, hogy versenyben maradjon az első helyért.



Motorozás sérülten
Múltkori bukásában megsérült csuklója továbbra is pihenésre szorulna, de Rattray (#28) érezte, hogy nem hagyhatja ki az új LA-i pályát. Sérülten, így csak a középmezőnyben végzett.

 
Egy újabb új helyszín
A következő helyszín Oakland is első versenyét rendezi a Supercross bajnokságban. A Kawás versenyzők készen állnak az újabb megmérettetésre, reméljük a verseny végén az ő nevüket olvassuk az eredmény kijelzőn.
 

Eredmények
AMA Supercross Series - Dodger Stadium – Los Angeles, Calif. - January 22, 2011

AMA Supercross Class
1. RYAN VILLOPOTO, POUSLBO, WASH., MONSTER ENERGY KAWASAKI

2. James Stewart, Yamaha
3. Ryan Dungey, Suzuki
4. Trey Canard, Honda
5. Justin Brayton, Yamaha
6. Kevin Windham, Centreville, Miss., Honda
 
AMA Supercross Lites, Nyugati Régió
1. Cole Seely, Corona, Calif., Honda
2. Eli Tomac, Cortez, Colo., Honda
3. Ryan Morais, Murrieta, Calif., Suzuki
4. BROC TICKLE, HOLLY, MICH., MONSTER ENERGY/PRO CIRCUIT/KAWASAKI
5. JOSH HANSEN, ELBERT, COLO., MONSTER ENERGY/PRO CIRCUIT/KAWASAKI
14. TYLA RATTRAY, WILDOMAR, CALIF., MONSTER ENERGY/PRO CIRCUIT/KAWASAKI

A bajnokság állása

AMA Supercross Class  1. RYAN VILLOPOTO, POUSLBO, WASH., MONSTER ENERGY KAWASAKI, 72
2. James Stewart, Yamaha, 67
3. Ryan Dungey, Suzuki, 58
4. Trey Canard, Honda, 56
5. Chad Reed, Honda, 48

AMA Supercross Lites, Nyugati Régió
1. JOSH HANSEN, ELBERT, COLO., MONSTER ENERGY/PRO CIRCUIT/KAWASAKI, 66
2. BROC TICKLE, HOLLY, MICH., MONSTER ENERGY/PRO CIRCUIT/KAWASAKI, 62

3. Cole Seely, Honda, 59
4. Ryan Morais, Suzuki, 55
5. Eli Tomac, Honda, 49
6. TYLA RATTRAY, WILDOMAR, CALIF., MONSTER ENERGY/PRO CIRCUIT/KAWASAKI, 42


És a végére egy érdekes videó: Így készült a Dodger Stadiumban  a Supercross pálya

 

Érdekesnek találtad? - Oszd meg ismerőseiddel.
Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg:
blog@kawasaki.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr792617490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása