Vermuelen kész a visszatérésre

2011.04.14. 12:38 | kawasaki.hu

Az ausztrál Chris Vermuelen második otthonában, Hollandiában tér vissza a Superbike mezőnybe.

Chris-t mindenki az ausztrál tengerparton rövid nadrágban, szandállal, napszemüveggel képzeli el, egy igazi Queenslander-nek Ausztrália keleti partjáról, aki nagy rajongója és gyűjtője a régi autóknak, hot rodoknak.

Azonban a neve alapján nem nehéz kitalálni, hogy Chris-nek holland gyökerei vannak, és ennek fényében, máris nagyobb jelentőséggel bír a fiatal versenyző Assen-i visszatérése.

Chris kapcsolata "a régi országgal" elsősorban a múltnak köszönhető, de ez számára egy nagyon is élő múlt. Ahogy Chris mesélte: "Apai nagyszüleim jöttek át Ausztráliába azt hiszem a háború után, az 1940-es évek végén vagy a korai '50-es években. Ők Hollandiában születtek, nagyapám egy harmadik generációs pék volt nem messze Amszterdamtól délre, egy kis városban. Négy gyerekkel költöztek ki Ausztráliába és apám már itt született. Összesen kilencen voltak testvérek, egy igazi nagy család! Apám is pék lett Ausztráliában, azaz ő már a 4. generáció, aki tovább vitte a szülői mesterséget, de úgy gondolom, hogy itt meg is állunk."

A legtöbb európai bevándorló a távolság és a kommunikáció nehézsége miatt egy idő után elveszíti kapcsolatát a régi országával, de Vermuelen-éknél ez máshogy alakult. „Mikor édesapám 12 éves volt visszatért Hollandiába, de másfél év múlva újra kijött Ausztráliába. Apám iskolába járt és egy rokon családnál lakott. Tulajdonképpen ez egy hosszú szünidő volt a számára mielőtt végleg vissza jött Ausztráliába.” Chris is évente legalább egyszer Hollandiába látogat mostanában, mint ahogy az összes motorversenyző, hogy meglátogassa a motorsport katedrálisát, a Circuit van Drenthe, Assen-i versenypályát.

A Superbike VB sorozatban Chris-nek irigylésre méltó a szereplése ezen a pályán. Négyszer versenyzett itt a 2004, és 2005. évadban (mivel versenyenként két superbike futam van) és ebből háromszor nyert! "Ez még a régi, hosszabb pályán sikerült, ami nagy kedvencem volt. Assen-re most is úgy tekintek, mint a második otthonomra, nagyon sok biztatást kapok a helyi Vermuelenektől. Édesapám unokatestvéreitől és a többi rokontól, így mindig jól érzem magam Assen-ban."

De térjünk vissza Hollandiához és a focihoz. Valószínűleg meg kellene változtatni a foci szabályait, ahhoz, hogy Chris felhúzhassa a narancssárga mezt, ahogy Chris viccesen magyarázta. "Szeretek focizni, és sokszor láthattok focilabdával, de nem gondolom, hogy a Holland válogatottnak szüksége lenne rám. Vagy itt van a krikett, amiben szintén nagyon jók most a hollandok, de szerintem az is reménytelen eset.  Így aztán marad a motorozás, mert másban nem vagyok ilyen jó."
Mindenki tudja, hogy Chris nem labdazsonglőr, de ezt a hiányosságát kellő képen feledteti motoros tudásával.

A hosszan elhúzódott sérülése miatt sok időt kihagyott, és a rajongóinak sokat kellett nélkülözniük, de most Assen-ban remek lehetősége lesz, hogy visszatérjen a Kawasaki csapatba, visszatérjen a Superbike VB sorozatba.

Az Asseni futamot április 17-én vasárnap rendezik a versenyt az Eurosport közvetíti és természetesen mi is beszámolunk az időmérőkról és a versenyről is.

Szurkolj, Tippelj és Játssz velünk a Kawasaki Magyarország Facebook oldalán!

 

Érdekesnek találtad? - Oszd meg ismerőseiddel.
Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg: blog@kawasaki.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr622825436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása