Kawasaki Élmény - Nem más mint a GPZ... ( GéPeZet )

2011.02.24. 13:29 | Vendég Kawás

Kawasakis Játékunkra érkezett Zsolt írása egy emlékezetes Kawasakis élményéről.

"Üdvözlök minden Kedves Motoros Barátot!

Megosztom veletek legkedvesebb motoros élményemet. Ami nem más, mint a saját motorom!
Eddig sokat motoroztam MZ-kel, de valami komolyabbra vágytam. Anyagi körülményeim nem tették lehetővé, hogy egy újabb motort vegyek.
Így vettem egy 1984-es Kawasaki GPZ 550 Unitrack-ot. Főiskolás tanulmányaim során amit melóztam, azt bele is öltem! Még belga totálkáros GPZ-ből is vannak benne alkatrészek.

Sokáig épült, amit édesapámnak köszönhetek. De a végeredmény..... Mesés!

Evvel még küzdeni kell! Kezdjük is az élményeket:

- Az indítás....
Na ez egy látványos kezdése a motorozásnak. Kézi szívató, benzincsap, alapjárat állítás minden van....
Beállítom a már megszokott szívató állást, kis alapjárat rátekerés, és komolyan mondom küllőre indul! (1984) Csak akkor szabad elindítani ha már beöltöztem, mert ott hagyni legalább 2 percig nem lehet.... Folyamatosan állítani kell neki, az alapjáratot, és
a szívatót is. A 4 henger mesésen muzsikál melegedés közben, ami nagyon tetszik az az, hogy ezek az öreg masinák nem olyan szépen selymesen járnak, mint az újabb rizskombájnok, hanem az a gyönyörű szaggatott dörmögéssel.... Órákig tudnék róla írni.
És ha már felébresztettem az összes szomszédot a melegedés közben, mehetek is tovább...


 

- Menet közben....
Itt bizony küzdelem van, amiben az MZ nagyon jó tanuló motor volt, egy ilyen masinához. Mindenért küzdeni kell. Lehet nem megy 200 felett, de addig legalább akkora élmény vezetni, mint egy 600-as Ninját...
Komolyra fordítva a szót, lehengerlő az erő. Nekem pont elég! Dinamikus, és jól kezelhető, de ha mégis sietni kell, akkor 6 ezer fölé a mutatót, és nincs akadály.
A kormányzása elég rázós, és riszálós, de könnyen hozzá lehet szokni. A fékek.... na igen az nem a legjobb, de elég.
Ami pedig csemegének számít a kétkerekűek világában, hogy bólintásgátlóval van gyárilag felszerelve, ami néha jó, néha nem. Kanyarban fékezésnél életveszélyes az biztos...



- Kényelmi szempontok.
Az ülés 2 személyre is kényelmes, a testtartás barátságos, és határozott mozdulatokat tesz lehetővé.
A műszerek korához képest modernek, és látványosak. Fordulatszámmérőbe épített feszültségmérővel rendelkezik, és lcd kijelzős olaj, és üzemanyagmérő a tankon. A tükrök sajnos minden bukkanóban elmásznak.
Jól pakolható, és sok apró kis akasztófül van a faridom alján, ami jól jön egy-két túra alkalmával.
 


 

Életem nagy vágya vált valóra mikor végre motorozhattam a GéPeZettel. Nem mondom, hogy ez a legjobb motor a világon, de egy biztos, ezeken az utakon, ilyen fenntartási költségek mellett, nagyon jó választás volt.
Nagyon jól esik mikor megcsodálják, és megjegyzéseket tesznek róla, még akkor is, ha az negatív vélemény, mert ha ésszerű, akkor általában reagálok is rá, és változtatok rajta ha kell.

És így a végére annyit mondanék még, hogy aki öreg motort akar venni, ne féljen tőle, mert ezeket a japán motorokat nagyon jól megcsinálták! Ha egyszer rendbe rakja az ember, nagyon sokat kibírnak!

Jó motorozást, jó Kawázást Mindenkinek!
Sipos Zsolt
"

 

Ha tetszett az élménybeszámoló nyomj egy Tetszik-et és oszd meg barátaiddal is.
Ha kedvet kaptál írd meg (blog@kawasaki.hu) a saját Kawás élményedet és már is a Tied egy 25%-os kedvezményt adó Kawasaki Szerviz Kártya.

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr382687392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása