Újabb Kawasakisok a WSBK-ban

2010.02.09. 13:11 | kawasaki.hu

Az év elején három újabb versenyző leigazolását jelentették be a gyorsasági VB-n induló Kawasaki csapatok.

 

Ahogyan arról már beszámoltunk, a Superbike sorozatban induló olasz Team Pedercini legnagyobb fogása, hogy leigazolta Roger Lee Hayden-t a csapathoz. A 26 éves Kentuckyból származó amerikai versenyző karrierje 2004-ben kezdődött az AMA Supersport bajnokságban és egyből az év újonca lett. Az AMA Supersport-ban összesen 13 versenyen tudott nyerni. 2009-ben a Monster Energy Attack Kawasaki csapat tagjaként részt vett a Daytona Sportbike versenyen 600cc kategóriában.

Roger Lee Hayden: "Nagyon örülök, hogy a Pedercini csapat tagjaként részt vehetek a Superbike bajnokságban. Mindig is az volt a célom, hogy a világbajnoki sorozatban versenyezzek, és ez most sikerült. Biztos nagy különbség lesz a tavaly évadomhoz képest, de készen állok a megméretetésre. Sok tapasztalatom van a Kawasaki superbike motorjairól, vagyis nem lesz minden teljesen új. Kíváncsian várom már az új pályákat és persze különösen hogy otthon a Miller Motorsports Parkban (Salt Lake City) versenyezhessek."

A Pedercini csapat azt is megerősítette, hogy Matteo Baiocco lesz Hayden párja a 2010-es Superbike világbajnokságon. A 26 éves motoros rendkívül tehetséges és elkötelezett versenyző. 2003-ban megnyerte a Supersport Európa bajnokságot és 2004-ben debütált a Supersport Világbajnokságon. Baiocco 2006-ban részt vett a FIM Superstock 1000 Bajnokságban, ahol 2007-ben a 3. helyet szerezte meg. A tavalyi idényt már a World Superbike bajnokságban kezdte a PSG-1 Kawasaki csapatnál, ám mivel megromlott a viszonya a csapatvezetéssel négy forduló után átigazolt a Guandalini Ducati csapathoz.

Matteo Baiocco: "Nagyon elégedett vagyok, hogy lehetőséget kaptam a Pedercini családtól. Nagyon izgatott vagyok a következő szezonnal kapcsolatban, mivel egy nagyon nehéz 2009-es szezonon vagyok túl. Célom, hogy versenyképes legyek az összes Superbike világbajnoki futamon. Véleményem szerint ez lesz az egyik legnehezebb a Superbike bajnokság, hiszen 14 gyári támogatású versenyző lesz, de kész vagyok együtt működni a csapattal és mindent megtenni, hogy a legtöbbet kihozzam magamból. Sikeres szereplésemmel megpróbálom megköszönni a bizalmat a Pedercini csapatnak, a Kawasakinak, családomnak és az összes szponzoromnak."

 

A Supersport kategória vezető híre, hogy  Fabien Foret visszatér a Kawasakihoz!

A francia versenyző a 2010-es Supersport Világbajnokságon a Lorenzini by Leoni Kawasaki World Supersport csapatot fogja erősíteni. A 2002-es világbajnok Foret-nak szép emlékei vannak, hiszen már kétszer nyert Kawasakival. 2003-ban Misano ban egy ZX-6RR nyergében a Kawasaki Racing Team csapat tagjaként, míg 2007-ben Phillip Island-en már a ZX-6R-rel a GIL Kawasaki csapattal.

Fabien Foret: "Nagyon örülök, hogy a Kawasaki véglegesítette a szerződést a Lorenzini by Leoni csapattal. Biztos vagyok benne, jól tudunk majd együtt dolgozni és a legjobbak között leszünk. Lépésről-lépésre kell összeszoknunk és formába lendülnünk a motorral, csapattal, de úgy gondolom, hogy a legjobb öt között lehetünk vagy akár előrébb is. Bár csak két téli teszten vagyunk túl és még jó néhány dolog van, amin változtatni kell, de bizakodó vagyok, mert ez egy nagy lehetőség számomra. A Lorenzini nem egy teljesen gyári csapat, de ez azt is jelenti, hogy nincs nagy nyomás rajtunk, és így talán jobban tudunk koncentrálni a versenyekre. Nagyon örülök, hogy a Lorenzini by Leoni csapat tagja lehetek, mert Ők egy nagyon profi olasz csapat, a motor is nagyon jó, és szerintem illik is hozzám. Már kétszer is nyertem versenyt a Kawasakival és ezek jó emlékek. Azt hiszem, a Kawasaki most az egyik legjobb motor a WSS-ben, és ezért az elvárásaim is igen magasak. Tudom, hogy a Kawasakinak van hivatalos csapata, ahol Joan Lascorz és Katsuaki Fujiwara versenyeznek, de a tapasztalatomnak és harci szellememnek köszönhetően mind a csapatom, mind a Kawasaki jó eredményekre számíthat tőlem."

A bajnokság február 28-án kezdődik a Phillip Island-i versennyel. Reméljük jó eredményeket látunk a Kawásoktól. Szurkoljunk együtt!

Addig is ráhangolódás képpen nézd meg a 2009-es szezon legszebb pillanatait.

 

Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg: blog@kawasaki.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr71742551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása