A világ leggyorsabb fűnyírója

2010.06.02. 12:00 | kawasaki.hu

A Kawasaki FX1000V motorjával hajtott Runningblade lett a leggyorsabb fűnyíró a világon, miután beállította az új szárazföldi sebesség világrekordot.


 
A Pendine Sands homokos partja jól ismert a szárazföldi sebességi rekordbeállítások történetében. Itt hajtották végre a legendás világrekord kísérletet a Bluebird-del

Jack Ford, a Kawasaki Motor & Power Products Division vezető termékmenedzsere a kísérlet előtt így nyilatkozott: "Nagyon bízunk az új FX1000V motorunkba és képesnek tartjuk, hogy megtörje a fűnyírók szárazföldi sebességi rekordját. Kétszer fog végig menni a több mint 1 mérföldes partszakaszon és a két eredmény átlaga alapján derül ki, hogy sikerült-e új világrekordot felállítani."

A kéthengeres FX erőforrások egyik új zászlóshajója a Kawasaki FX1000V főtengelye függőlegesen van elrendezve. Az FX1000V motorja V2-es felépítésű, lökettérfogata 999 köbcentiméter. Öntöttvas hengerpersely, kétkamrás karburátor, és hengerenként három szelep jellemzi, amiknek köszönhetően a motor képes működni órákon át még a legkeményebb és a legigényesebb munkafeltételek között is. Ezeket a haszonjármű blokkokat kimondottan önjáró fűnyírókhoz tervezték.



Don Wales volt a Runningblade pilótája, aki az egyik ikonikus sebességrekorder családnak, a Campbell családnak a tagja. Unokája Sir Malcolm Campbellnek, aki 1924 és 1935 között 7 világrekordot állított fel a Bluebird gépeivel, és unokaöccse a híres Donald Campbellnek, aki 1964-ben szárazföldi, majd 1967 vízi sebesség világrekordot állított fel.

A Pendine Sands-i strand területét gondosan megtisztították és próba futamot is rendeztek, annak érdekében, hogy a kísérletre minden rendben legyen. Az élő közvetítésnek köszönhetően az egész világon láthatták, ahogyan az első kísérlet során elért 138,51 km/órás sebességgel, megdöntötték a korábbi sebességrekordot.

A futam előtt még feszült Don az új rekord után így nyilatkozott: „Micsoda megkönnyebbülés, fantasztikus érzés, hogy megcsináltuk a Guinness világrekordot és megdöntöttük Bobby Cleveland rekordját. Holnap a második futamon talán még jobbak leszünk."

A sikeres első kísérlet után 24 órán belül megrendezett második futamon mindenki örömére ismét megdöntötték a sebességrekordot. A vasárnap eredmény:141,35 km / h.

Don Wales: "Nagyon örülök, hogy megdöntöttük a világrekordot és tovább tudtuk javítani az első kísérletünket. A csapat nagyon jól dolgozott, és a Countax és a Kawasaki is fantasztikus munkát végzett ezzel a fűnyíróval. A homok meglehetősen puha volt ma, így a keményebb felületen ez a gép még gyorsabban tudna menni."



A világrekord egy újabb bizonyítéka a Kawasaki termékek kiemelkedő minőségének.

 

Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg: blog@kawasaki.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr692050547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása