1400GTR ikonok

2010.07.02. 16:24 | kawasaki.hu

A napokban került fel a sportmotor.hu weboldalára a 2010-es új Kawasaki 1400GTR tesztvideója. Az új GTR a Kawasaki zászlóshajója, benne összegződik a Kawasaki motorkerékpár gyártásának tudása, ezért érdemes egy kicsit közelebbről is szemügyre vennünk a masinát. Ránézve egyből feltünhet, hogy tele van rövidítésekkel és ezekhez kapcsolódó ikonokkal. Bejegyzésünkben most ezeket mutatjuk be.

 

K-ACT ABS (Kawasaki Advanced Coactive-braking Technology) - Kettős fékezést elősegítő technológia (K-ACT), automatikus blokkolásgátló rendszerrel (ABS)

A K-ACT rendszer a fékerő optimális elosztását segíti elő az első és hátsó fékek között, a jármű stabilitása érdekében. Az első fék karjának behúzásakor a jobb és bal oldali féknyergek és a hátsó fék lépnek működésbe. A hátsó fék pedáljának lenyomásakor a hátsó fék és a jobb első féknyereg lép működésbe. A rendszer a fékerőt optimálisan kiegyensúlyozza a fékezés erejének és a jármű sebességének megfelelően.
Az ABS-t arra fejlesztették ki, hogy megakadályozza a kerekek blokkolását, mikor az egyenesen haladó járművet fékezik. Az ABS a tapadás figyelembe vételével úgy adagolja a fékerőt, hogy megakadályozza a kerék blokkolását és ezáltal lassítás közben stabil kormányozhatóságot biztosít.

 


 KTRC (KAWASAKI TRACTION CONTROL) - Kipörgésgátló rendszer
A KTRC a Kawasaki első kipörgésgátló rendszere, amit közúti használatra tervezték. A KTRC figyeli a kerék kipörgését és szükség esetén automatikusan szabályozza a motor teljesítményét.



Fuel Economy Assistance Mode - Üzemanyag takarékos mód

Az üzemanyag takarékos mód bekapcsolásával a motor befecskendezése egy szegényebb térképre vált át, mely a fogyasztást tartja szem előtt a teljesítménnyel szemben.



Economical Riding Indicator - Takarékos üzemeltetés kijelző

Mikor a vezető üzemanyag takarékosan vezeti a motort, a kijelzőn megjelenik a takarékos üzemeltetés kijelző. A takarékos üzemeltetés kijelző figyelése segíthet csökkenteni a fogyasztást.

 


Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) – Guminyomás érzékelő rendszer

A gumi légnyomás érzékelők lehetővé teszik a motoros számára a guminyomás figyelését menetközben. Figyelmeztető rendszer jelenik meg, amikor a nyomás 220 kPa alá csökken.

 


KIPASS (Kawasaki’s Intelligent Proximity Activation Start System) – Kulcsnélküli indító rendszer

A KIPASS lehetővé teszi a motor főkapcsolójának távolból való aktiválását. A vezető kényelme mellett fokozza a biztonságot, hogy immobilájzer funkcióval is ellátták a gyújtásrendszert.

 

1400GTR bemutató videó

Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg: blog@kawasaki.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr582125565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása