Három versenyzővel támad a Kawasaki csapat

2011.04.13. 16:56 | kawasaki.hu

Mindhárom gyári Kawasakis versenyző rajthoz áll Assen-ban, miután Chris Vermeulen is csatlakozik társaihoz Joan Lascorz-hoz és Tom Sykes-hoz.



Annak ellenére, hogy az átfogó fejlesztési programnak még csak az elején járnak a Ninja ZX-10R már bizonyította létjogosultságát a 13 versenyből álló szezon első két futamán.
Az egyre jobb eredmények elérésén dolgozik az egész csapat és Sykes kiváló kvalifikációs eredménye, valamint a Superbike újonc Lascorz 5. helye a Donington Park-i futamon nagyon biztató jelek.



Az Assen-i pálya általában kedvelt pálya a versenyzők körében, de Lasorcz-nak nem lesz könnyű, hiszen itt még sosem ment Superbike géppel. A Supersport mezőnyben több értékes pontot is szerzett már ezen a pályán, és reméli, hogy sikeres lesz a bemutatkozása a Superbike futamon is, hiszen már szinte teljesen rendbe jött a sérült jobb válla és karja.

Vermeulen-nek Assen, ha úgy vesszük a második hazai pályája, hiszen félig holland származású, Sykes-ot pedig biztosan az idén is rengeteg angol szurkoló fogja kísérni, hiszen az angliai futamok után ide látogat el a legtöbb angol drukker. Az Assen-i forduló előtt Chris és Tom is vállalta egy próba tesztek a Brands Hatch-i pályán április 12-én, kedden, amely nagyon jól sikerült. A csapat teljes személyzete felkészülten várja a harmadik fordulót, az újabb kihívást.



A Kawasaki által támogatott Pedercini Team Kawasaki csapat is megérkezett Assen-be két Superbike versenyzőjével, Roberto Rolfo-val és Mark Aitchison-nal, és tele vannak önbizalommal, hiszen az elmúlt hétvégén Rolfó magabiztosan nyerte az Olasz Superbike bajnokság (CIV) Misano-i futamát az új Ninja ZX-10R-rel.



Tom Sykes: "Alig várom, az Assen-i versenyt, mert Donington egy kicsit szerencsétlenül alakult számomra, bár nagyon sok pozitív dolog történt a hétvégén az új Ninja ZX-10R-rel. Nagyon élvezem a versenyt az Assen-i pályán és itt nem voltunk rosszak a korábbi modellel a tavaly sem. Nagyon feküdt nekem a régi pályavonal, kár hogy nem azon megyünk, de az új is érdekes lesz. Igazából az új motorral minden pálya az újdonság erejével hat. Nagyon könnyű vezetni és mindaddig, amíg a motor rendben van, minden pályán boldog vagyok, hogy motorozhatok, de azért Assen mindig is az egyik kedvencem marad."
 
Joan Lascorz: "A Donington-i eredmény nagyon jó motiváció, és a Kawasakinál átjuk, hogy jó felé haladunk. Nagyon hasznos volt olyan versenyzőkkel együtt menni, mint Biaggi, Rea, Haslam, Xaus és a többiek, sokat tanultam tőlük.
Még nem vagyok 100%-os fizikailag, de már így is jól mentem Angliában. Angliában jobb voltam, mint Ausztráliában, remélem Assen-ben jobb leszek, mint Doningtonban voltam.
Szeretem Assen-t jó versenyeim voltak itt az elmúlt években. Majd meglátjuk, hogy hogyan tudom a Superbike gépet itt kezelni.
Donington után a csapat főnökömmel Pere Riba-val egy supermotarddal motoroztunk, ami nagyon jó kikapcsolódás volt, majd egy 600-assal pályáztam egy kisebb pályán, főleg hogy a versenykondíciómat erősítsük. Mindenki nagyon keményen dolgozik a Kawasakinál, úgy hogy remélem jó hétvégénk lesz.”

 
Chris Vermeulen: "Nagyon pozitív benyomásom van az új motorról. A Kawasaki csodálatos munkát végzett vele, és már a fejlesztés alatt nagyon tetszett az új bringa.
Szerintem a legnagyobb különbség a korábbi modellhez képest, a váz, az egyensúly, és a motor karakterisztikájában van. Az elektronikában szintén nagy lépést tettek előre. A motor simább és erősebb, pont egy ilyen motorra van szükség az eredményes versenyzéshez."

 
Roberto Rolfo: "Az olasz Superbike sorozat Misano-i futamán elért sikerem, engem és a csapatot is magabiztosabbá tett. Nagyon jó érzés, hogy az eddig kemény munka meghozta a gyümölcsét.
Misano-ban találtunk egy jó beállítás a saját Ninjámra, és ezzel fogunk menni a hétvégén Assenben is. Nagyon szeretem a pályát, mert nagyon technikás és kemény. Biztos vagyok benne, és nagyon remélem, hogy jól sikerül a vasárnapi verseny a csapatomnak, és a rajongóink is örülhetnek majd."


Mark Aitchison: "Donington-ban sok értékes adatot gyűjtöttünk, amik lehetővé teszik számunkra, hogy tovább finomítsuk a motor beállítását, és remélhetőleg még sikeresebb leszek a közelgő hétvégén. Szóval a fő cél Assen-ben, hogy az első két nap, a szabadedzésen és az időmérőkön és az időmérő is, hogy ismét olyan jól elkapjuk a beállítást, mint a Phillip Island-i futamon. Ha sikerül ezt megtalálnunk, akkor jó rajttal, jó köridővel nagyon jó versenyt tudunk összehozni.”

Az Asseni futamot április 17-én vasárnap rendezik. A versenyt az Eurosport közvetíti és természetesen mi is beszámolunk az időmérőkről és a versenyekről is.

Szurkolj, Tippelj és Játssz velünk a Kawasaki Magyarország Facebook oldalán!

 

Érdekesnek találtad? - Oszd meg ismerőseiddel.
Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg: blog@kawasaki.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr462823513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása