Superbike VB - R04. Monza

2011.05.11. 11:28 | kawasaki.hu

A május 8-i hétvégén rendezték Monza-ban a Superbike Vb 4. futamát. Lássuk, hogyan szerepeltek a Kawasaki versenyzői.

Supersport VB

Egy kihívásokkal teli versenyhétvégén Broc Parkes a 4., David Salom a 8. helyen végzett a 16 körös versenyben, ami végig nagy izgalmakat hozott.

A ragyogó napsütésben kezdődő verseny remekül sikerült Parkes-nak, aki egyből az élbolyba verekedte magát, közvetlenül a későbbi győztes Chaz Davis mögött, majd sajnos leszakadt az első háromtól és a 4. helyért egy négyes csoportban versenyzett, amit sikeresen megnyert. Salom is hasonló csatára kényszerült a 8. helyért, szintén három versenyzővel küzdött, és ő is megnyerte a maga csatáját.

Broc a 4. helyével jelenleg a 3. helyen áll a bajokságban, míg Salom az 5. helyen áll egy ponttal csak lemaradva a negyediktől.


A Lorenzini by Leoni csapat két versenyzője is remekül szerepelt a futamon. Massimo Roccoli végül Salom mögött a 9. helyen végzett, míg csapattársa Vittorio Iannuzzo, aki szintén ebben a bolyban küzdött, a verseny végén egy ütközés következtében kiállásra kényszerült.

A Supersport kategória következő fordulója Misanoban lesz június 12-én, mivel a WSS nem vesz részt a Superbike VB május 31-i Miller Motorsports Parki futamán.
 
Broc Parkes: "Nagyon boldog vagyok, mert jó eredménnyel jöhettem le a pályáról. A reggeli warm-up után egy kicsit aggódtam, de nagyon jó volt a csúcssebességem, amit a pálya bizonyos szakaszain ki tudtam használni. Két srác jött végig mellettem, de aztán sikerült a 4. helyet megszereznem. Láttam, hogy nagy csata lesz, ezért próbáltam jól helyezkedni és visszaverni a támadásaikat. A negyedik hely úgy érzem a maximum, amit ezen a versenyen el tudtam érni."

David Salom: "Nehéz verseny, és nehéz hétvége volt számomra. Volt néhány probléma a motorral és nem voltam abba sem biztos, hogyan egyáltalán menni fogok a versenyen. Ezen a gyors pályán sajnos egyáltalán nem volt gyors a motorom, így a 8. hely szerintem jónak számít. Pár versenyzővel együtt mentem és tudtam, hogy ebből a csapatból elsőként tudok kijönni és így is lett. A csapat nagyon keményen dolgozott, hogy sikerüljön ez az eredmény, köszönöm nekik. Már túl vagyunk néhány versenyen, de ez egy nagyon hosszú bajnokság és már a következő Misano-i futamra kell koncentrálnunk."

Superbike VB

Joan Lascorz a Superbike VB Monza-i fordulóját legjobb Kawasakisként a 9. helyen fejezte be a második futamban. Tom Sykes az első futamban 13., majd a második futamban a 11. lett, ezzel a bajnokságban a 13. helyen áll egy ponttal megelőzve csapattársát.



Lascorz top tízbe kerülése remek eredmény, annak ellenére, hogy a puha hátsó gumi még mindig problémát jelent és ne feledjük ez még mindig csak a negyedik Superbike versenye volt a fiatal spanyolnak az új Kawasaki Ninja ZX-10R-rel. Tomnak mindkét futama nehéz volt, ami részben a lágyabb gumi választás eredménye. A nagyon meleg aszfalton ez nem volt jó választás,  ráadásul a Monza-i pálya tele van nagy sebességű kanyarokkal, ahol nagy szükség van a tapadásra. A csapat harmadik versenyzője, Chris Vermeulen nem tudott a versenyen elindulni, mert a pénteki edzésen egy bukás következtében megsérült a bal könyöke, amit hat öltéssel varrtak össze.

A Kawasaki Pedercini csapat két versenyzője Roberto Rolfo és Mark Aitchison a második futamban a 13. és 14. helyen végeztek.

 

A hétvégi futamokon Marco Bussolotti (Team Pedercini Kawasaki) lett a legsikeresebb Kawasaki versenyző. Ő a Superstock 1000 FIM Cup osztályban hetedik lett.

Nézd meg a Superbike VB 3 és 4. futamáról készült legizgalmasabb képeket.

Érdekesnek találtad? - Oszd meg ismerőseiddel.
Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg: blog@kawasaki.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr332897941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása