Gregory Aranda Supercross Európa-bajnok

2010.11.17. 11:38 | kawasaki.hu

Sikeres versenyhétvégét zárt a Rockstar Bud Racing Kawasaki csapat, miután Gregory Aranda Genovában (Olaszország) megszerezte a 2010-es Supercross Európa-bajnoki címet.

A sérülése miatt kiábrándítóan sikertelen GP sorozat után, Gregory Aranda teljes erőbedobással készült a Supercross szezonra és hatalmas motivációval vágott neki az Európa-bajnokságnak.

A bajnokság remekül indult, hiszen megnyerte a Marseille-ben rendezett első két nyitó fordulót, majd 2. lett a múlt héten Milánóban rendezett fordulóban. A most hétvégén rendezett genovai forduló utolsó futamán elért 6. helyével pedig megszerezte a bajnoki címet.

Greg Marseille-ben volt a legsikeresebb, hiszen az ott rendezett két futam négy versenyéből hármat megnyert és így egyből a bajnokság élére állt. A milánói verseny az EICMA kiállítás alatt zajlott, ahol hatalmas tömeg szurkolta végig a viadalt, és Greg megosztva nyerte a futamokat honfitársával Cedric Soubeyras-vel, aki egyben a fő riválisa lett a bajnoki cím megszerzéséért. De Soubeyras nem vett részt a genovai futamon, ahol Greg a 9. és 3. helyezésével bebiztosította bajnoki címét.

Még két futam van hátra a bajnokságból. A 21 éves franci srác jövő héten Nîmes-ben folytatja a Supercross szezont, majd Párizsban következik a záró forduló (Paris Bercy Supercross).

Gregory Aranda: "Ez a bajnoki cím egy szép jutalom számomra és a csapat számára, hiszen a szezonunk a sok sérülés miatt egyáltalán nem volt sikeres. Tavaly elvesztettem ezt a címet, mert nem tudtam minden fordulóban rajthoz állni, ami most az egyik fő célkitűzésünk volt. Az első fordulóban, Marseille-ben minden tökéletes volt számomra, aztán jött a milánói verseny, ahol a pálya nem volt elkülönítve és több volt a motocross versenyző, mint a supercrossos, akik közül sokan el is estek a beáztatott terepen. A genovai pálya sokkal jobb volt, de sajnos ütköztem az első futamban. Genovában az utolsó futam volt a legjobb, amikor is harmadik lettem, de nem vagyok csalódott, ettől az eredménytől, hiszen az enyém volt a második leggyorsabb kör az időmérőn, majd megnyertem az elődöntőt és a dobogón végeztem. Alig várom már a következő versenyt."

Az SX Európa Bajnokság állása:
1. Aranda (Fra, Rockstar Bud Racing Kawasaki), 83 pont ; 2. Rouis (FRA, Honda), 66p.; 3. Lesage (FRA, Kawasaki), 63p.; 4. Soubeyras (FRA, KTM), 61p; 5. Paulin (FRA, Yamaha), 56p; 6. Martin (FRA, Honda), 50p; 7. Izoird (FRA, Suzuki), 47p; 8. Rivas (ESP, Kawasaki), 34p

 

Érdekesnek találtad? - Oszd meg barátaiddal.
Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg:
blog@kawasaki.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr872454517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása