WSBK teszt Portimao

2011.02.02. 11:26 | kawasaki.hu

Superbike
Sykes az első négyben a Portimao-i tesztelésen

A Portimaoban tartott hivatalos IMS teszten volt először alkalma Tom Sykes-nak és Joan Lasorcz-nak, hogy először összemérjék erejüket a versenytársakkal és az új Ninja ZX-10R több, mint biztatóan szerepelt.

Ezzel a teszttel hivatalosan is elindult a 2011-es World Superbike versenyszezon, aminek az ünnepélyes megnyitóján a Kawasaki csapat nevében Tom-nak volt lehetősége az idei tervekről beszélnie a média előtt.
 
Annak ellenére, hogy csak egy száraz nap volt - mert a szórványos esőzések miatt folyamatosan változott a pálya állapota a második és harmadik napon - Sykes a végső rangsorban a negyedik leggyorsabb időeredményt érte el és csak 0,267 másodperccel maradt el a leggyorsabb versenyzőtől.
 
Mint mindenki, Tom is azt remélte, hogy két nappal több száraz nap áll majd rendelkezésükre a felkészülésre, mielőtt a csapat elutazik Ausztráliába az utolsó IMS tesztre, majd a február 27-i szezonnyitó versenyre.
 
Lascorz még mindig nem épült fel 100%-an a tavaly nyári nagy bukása után, de így is remekül szerepelt a Superbike újonc és jó néhány nagy nevet megelőzve a legjobb 10 között végzett a 16 Superbike tesztelő közül. Joan-nak volt még néhány reményteli tesztköre, amikor nagyon jól ment, de sajnos a pályán lévő pilóták feltartották, így nem sikerült jobb időt mennie.
 
A bukás kockázatának minimalizálása érdekében Joan úgy döntött, hogy nem megy félig nedves pályán, csak száraz és vizes pályán ment, amikkel meg volt elégedve.
 
Tom Sykes: "Összességében nem túl rossz a száraz pályán elért eredményünk, hiszen mindketten a legjobb tíz között vagyunk. Nedves pályán még van mit javítani, de összességében pozitív tesztelés volt. Az időjárással nem volt szerencsénk, de a tesztelés megerősített, hogy jó irányba haladunk, tovább vizsgáltuk a beállításokat, szóval most már mehetünk Phillip Island-re, ahol az utolsó teszten folytatjuk a felkészülést a szezonnyitó versenyre."
 
Joan Lascorz: "A mostani teszten csak száraz pályán akartam menni, így az első nap nagyon jó volt a teszt. A motor nagyon jó és magamon is meglepődtem, hogy milyen jól mentem. Nem vagyok még 100%-os, de egyre jobb formába lendülök.
Jól tudtam együtt dolgozni Pere-vel és találtunk egy nagyon jó beállítást a száraz pályára. Volt egy nagyon jó köröm, de a végén feltartott egy másik tesztelő, pedig számításaink szerint kb. 0,6 másodperccel jobb időt tudtam volna menni. A csapat mérnökei nagyon sokat segítenek, és mindig mondják, hogy hol tudok még javítani, ami nagyban segít és nagyon köszönöm nekik. Nedves pályán nem akartam kockáztatni, de sikerült néhány jó kört mennem, amikor már teljesen vizes volt a pálya."

 

 

Supersport VB
Salom és Parkes is nagyon gyors volt a Portimao-i teszten.


A Ninja ZX-6R-rel versenyző David Salom és Broc Parkes a 2. és a 3. leggyorsabb eredményt érték el, a három napos teszt összesítésében.
A második és harmadik napok a változékony időjárási körülmények és a kiszámíthatatlan hol nedves-hol száraz pálya ellenére Parkes nagyon gyors volt, megmutatta, hogy vizes körülmények között is a legjobbak között van.

Salom is nagyon jól ment, de az utolsó napon megcsúszott egy nedves aszfalt folton és a bukás következtében megsérült a csípője, ezért a tesztelést abba kellett hagynia. Sérülése nem súlyos, várhatóan az utolsó ausztráliai teszten és a versenyen már ismét gépre tud szállni. A versenyzők továbbra is elsősorban a motor felfüggesztését és az elektronikai beállításokat tesztelték.
 
Broc Parkes: "Nagyon jól ment a tesztelés, különösen a száraz pályán. Új gumit is teszteltünk és bár az időjárás miatt nem tudtuk a vizsgálatokat teljesen befejezni, de rengeteg új dolgon dolgoztunk és a motor megint jobb lett."
 
David Salom: "A teszt nagyon jó volt összességében, én voltam a második leggyorsabb a száraz pályán. Jól tudtam együtt dolgozni a csapattal, sok időt töltöttünk a felfüggesztés beállításaival és az elektronikával. Az egyetlen negatívum, hogy utolsó napon elestem. Kicsit nagyobb gázt adtam és a következő pillanatban már az aszfalton landoltam. Kemény esés volt, egy kicsit megrepedt a csípőcsontom, de nincs nagy gond. Pár nap pihenés után ott leszek az ausztráliai teszten"

 

Érdekesnek találtad? - Oszd meg ismerőseiddel.
Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg: blog@kawasaki.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kawa.blog.hu/api/trackback/id/tr492633045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása