Superbike VB - R04. Monza

2011.05.11. 11:28 | kawasaki.hu

A május 8-i hétvégén rendezték Monza-ban a Superbike Vb 4. futamát. Lássuk, hogyan szerepeltek a Kawasaki versenyzői.

Supersport VB

Egy kihívásokkal teli versenyhétvégén Broc Parkes a 4., David Salom a 8. helyen végzett a 16 körös versenyben, ami végig nagy izgalmakat hozott.

A ragyogó napsütésben kezdődő verseny remekül sikerült Parkes-nak, aki egyből az élbolyba verekedte magát, közvetlenül a későbbi győztes Chaz Davis mögött, majd sajnos leszakadt az első háromtól és a 4. helyért egy négyes csoportban versenyzett, amit sikeresen megnyert. Salom is hasonló csatára kényszerült a 8. helyért, szintén három versenyzővel küzdött, és ő is megnyerte a maga csatáját.

Broc a 4. helyével jelenleg a 3. helyen áll a bajokságban, míg Salom az 5. helyen áll egy ponttal csak lemaradva a negyediktől.


A Lorenzini by Leoni csapat két versenyzője is remekül szerepelt a futamon. Massimo Roccoli végül Salom mögött a 9. helyen végzett, míg csapattársa Vittorio Iannuzzo, aki szintén ebben a bolyban küzdött, a verseny végén egy ütközés következtében kiállásra kényszerült.

A Supersport kategória következő fordulója Misanoban lesz június 12-én, mivel a WSS nem vesz részt a Superbike VB május 31-i Miller Motorsports Parki futamán.
 
Broc Parkes: "Nagyon boldog vagyok, mert jó eredménnyel jöhettem le a pályáról. A reggeli warm-up után egy kicsit aggódtam, de nagyon jó volt a csúcssebességem, amit a pálya bizonyos szakaszain ki tudtam használni. Két srác jött végig mellettem, de aztán sikerült a 4. helyet megszereznem. Láttam, hogy nagy csata lesz, ezért próbáltam jól helyezkedni és visszaverni a támadásaikat. A negyedik hely úgy érzem a maximum, amit ezen a versenyen el tudtam érni."

David Salom: "Nehéz verseny, és nehéz hétvége volt számomra. Volt néhány probléma a motorral és nem voltam abba sem biztos, hogyan egyáltalán menni fogok a versenyen. Ezen a gyors pályán sajnos egyáltalán nem volt gyors a motorom, így a 8. hely szerintem jónak számít. Pár versenyzővel együtt mentem és tudtam, hogy ebből a csapatból elsőként tudok kijönni és így is lett. A csapat nagyon keményen dolgozott, hogy sikerüljön ez az eredmény, köszönöm nekik. Már túl vagyunk néhány versenyen, de ez egy nagyon hosszú bajnokság és már a következő Misano-i futamra kell koncentrálnunk."

Superbike VB

Joan Lascorz a Superbike VB Monza-i fordulóját legjobb Kawasakisként a 9. helyen fejezte be a második futamban. Tom Sykes az első futamban 13., majd a második futamban a 11. lett, ezzel a bajnokságban a 13. helyen áll egy ponttal megelőzve csapattársát.Lascorz top tízbe kerülése remek eredmény, annak ellenére, hogy a puha hátsó gumi még mindig problémát jelent és ne feledjük ez még mindig csak a negyedik Superbike versenye volt a fiatal spanyolnak az új Kawasaki Ninja ZX-10R-rel. Tomnak mindkét futama nehéz volt, ami részben a lágyabb gumi választás eredménye. A nagyon meleg aszfalton ez nem volt jó választás,  ráadásul a Monza-i pálya tele van nagy sebességű kanyarokkal, ahol nagy szükség van a tapadásra. A csapat harmadik versenyzője, Chris Vermeulen nem tudott a versenyen elindulni, mert a pénteki edzésen egy bukás következtében megsérült a bal könyöke, amit hat öltéssel varrtak össze.

A Kawasaki Pedercini csapat két versenyzője Roberto Rolfo és Mark Aitchison a második futamban a 13. és 14. helyen végeztek.

 

A hétvégi futamokon Marco Bussolotti (Team Pedercini Kawasaki) lett a legsikeresebb Kawasaki versenyző. Ő a Superstock 1000 FIM Cup osztályban hetedik lett.

Nézd meg a Superbike VB 3 és 4. futamáról készült legizgalmasabb képeket.

Érdekesnek találtad? - Oszd meg ismerőseiddel.
Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg: blog@kawasaki.hu

Ninja ZX-10R versenyhírek

2011.04.28. 15:33 | kawasaki.hu

Európa szerte beindult a versenyszezon és a Superbike VB mellett több nemzeti bajnokságban is szurkolhatunk az új Ninja ZX-10R versenygépnek. Csokorba szedtük az eddigi eredményeket.

 

Bitti egy Ninja ZX-10R nyergében

A számunkra legkedvesebb hír mi más is lehetne, mint hogy a magyar versenysport szerelmeseinek nagy kedvencével Bitter Sanyival szerződést kötött az angol KMR Kawasaki Team, így a 2011-es szezonban Bitti is Ninja ZX-10R-rel fog versenyezni. Bitti Ryan Farquhar és Adrian Archibald csapattársa lesz és több utcai versenyen is elindul.

A szezont most hétvégén az Ír nemzeti bajnokság két futamával a Cookstown 100 és a Tandragee 100-zal kezdik, majd jönnek a híres utcai versenyek a North West 200, a Man-szigeti TT és az Ulster Grand Prix. A szerződés mindkét fél számára előnyös, hiszen a KMR Kawasaki egy nagy múltú profi csapat, ahol minden lehetősége adott lesz Bittinek a jó szereplésre, de a csapat is nyer, hiszen Bitti személyében egy rutinos, profi versenyzőjük lesz, aki már többször bizonyította kivételes képességét az utcai motorversenyeken. Bittit meghívták a KRM Kawasaki csapatbemutatójára, valamint a Man-szigeti TT hivatalos sajtótájékoztatójára is és több ír és angol újság is riportot közölt vele. Például itt olvashattok egyet. Bitti szereplését folyamatosan nyomon követjük és sok sikert kívánunk neki.

 

Superstock 1000 VB

A Superbike VB európai futamain rajthoz álló széria ezres kategóriában négy csapat nyolc versenyzője is Kawasakival indul. A Team Pedercini a Superbike VB mellett itt is képviselteti magát három versenyzővel, a Supersport VB-n is induló Lorenzini by Leoni és a Goeleven Kawasaki csapat kettő, míg a BWG Racing Kawasaki csapat egy versenyzőt indít.

Az első futamban Starring (Team Pedercini) az 5. helyet szerezte meg.

 

Endurance VB

A Bol d'Or-ral elindult az Endurance VB is, ahol két, a végső győzelemre is esélyes Kawasaki csapat is az új Ninja ZX-10R-rel indult.

 

 

A svájci Bolliger Team a 4. helyen végzett, míg a Team Kawasaki SRC 2. lett. További képeket a Bol d'Or-rol ITT találsz.

 

Olasz bajnokság.

A Superbike VB-n a Pedercini Team tagjanként szereplő Roby Rolfo elindult az olasz bajnokságon és annak rendje és módja szerint meg is nyerte a Misano-ban megrendezett első futamot.

 

Francia bajnokság

Jobban nem is indulhatna a szezon a francia Kawások számára. A második forduló után az első két helyen Kawasakis áll. A második futamban elsöprő sikert aratott a Ninja ZX-10R, hiszen a rajtrács első öt helyén Kawasaki állt és a végeredmény is hármas Kawasakis sikert hozott.

 

Angol bajnokság

A BSB bajnokságban induló MSS Colchester Kawasaki csapat versenyzői mindkét kategóriában sikeresen szerepeltek a bajnokság nyitó, Brands Hatch-i futamán. A Superbike kategóriában induló Stuart Easton összesítésben 3. lett és ezzel jelenleg a bajnokságban is a 3. helyen áll, míg a Superstock 1000 kategóriában versenyző Danny Bucham megnyerte a futamát.

 

 

A jó eredmények mutatják az új Ninja ZX-10R versenyképességét.

 

Érdekesnek találtad? - Oszd meg ismerőseiddel.
Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg: blog@kawasaki.hu

Tudtad? (9.) - Kawasaki és a NASA

2011.04.19. 13:07 | kawasaki.hu

Tudtad, hogy a Kawasaki részt vesz a NASA űrprogramjában? A NASA Kawasaki négykerekűek segítségével földi körülmények között modellezi a marsi közlekedést.

Van-e élet a Marson? Egy kérdés ami már régóta izgatja az embereket.
A marsi élet kutatása reméljük hamarosan újabb fázisba lép, amiben elképzelhető, hogy a Kawasaki is szerepet kap.

Jelenleg az Északi sarkkörön túl folytat kutatásokat a NASA a Mars Intézettel közösen. Kutatásuk célja, hogy megtalálják a legideálisabb járművet, amivel a Mars felszínén közlekedhetnek majd.

A kutatás helyszíne a Devon szigeteken található Haughton kráter, ami leginkább hasonlít a Mars felszínhez. Ezen a sivár és kietlen vidéken tesztelik a Kawasaki Bayou 250-es ATV-jét és a Mule 3010-es négy személyes haszonjárműveket, amik a kutatók szerint a leginkább képesek arra, hogy részt vegyenek egy marsi expedíción.

További fényképeket a Motorcycle-usa.com oldalán találtok.

És egy érdekes videó a programról. 

 

Érdekesnek találtad? - Oszd meg ismerőseiddel.
Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg: blog@kawasaki.hu

Vermuelen kész a visszatérésre

2011.04.14. 12:38 | kawasaki.hu

Az ausztrál Chris Vermuelen második otthonában, Hollandiában tér vissza a Superbike mezőnybe.

Chris-t mindenki az ausztrál tengerparton rövid nadrágban, szandállal, napszemüveggel képzeli el, egy igazi Queenslander-nek Ausztrália keleti partjáról, aki nagy rajongója és gyűjtője a régi autóknak, hot rodoknak.

Azonban a neve alapján nem nehéz kitalálni, hogy Chris-nek holland gyökerei vannak, és ennek fényében, máris nagyobb jelentőséggel bír a fiatal versenyző Assen-i visszatérése.

Chris kapcsolata "a régi országgal" elsősorban a múltnak köszönhető, de ez számára egy nagyon is élő múlt. Ahogy Chris mesélte: "Apai nagyszüleim jöttek át Ausztráliába azt hiszem a háború után, az 1940-es évek végén vagy a korai '50-es években. Ők Hollandiában születtek, nagyapám egy harmadik generációs pék volt nem messze Amszterdamtól délre, egy kis városban. Négy gyerekkel költöztek ki Ausztráliába és apám már itt született. Összesen kilencen voltak testvérek, egy igazi nagy család! Apám is pék lett Ausztráliában, azaz ő már a 4. generáció, aki tovább vitte a szülői mesterséget, de úgy gondolom, hogy itt meg is állunk."

A legtöbb európai bevándorló a távolság és a kommunikáció nehézsége miatt egy idő után elveszíti kapcsolatát a régi országával, de Vermuelen-éknél ez máshogy alakult. „Mikor édesapám 12 éves volt visszatért Hollandiába, de másfél év múlva újra kijött Ausztráliába. Apám iskolába járt és egy rokon családnál lakott. Tulajdonképpen ez egy hosszú szünidő volt a számára mielőtt végleg vissza jött Ausztráliába.” Chris is évente legalább egyszer Hollandiába látogat mostanában, mint ahogy az összes motorversenyző, hogy meglátogassa a motorsport katedrálisát, a Circuit van Drenthe, Assen-i versenypályát.

A Superbike VB sorozatban Chris-nek irigylésre méltó a szereplése ezen a pályán. Négyszer versenyzett itt a 2004, és 2005. évadban (mivel versenyenként két superbike futam van) és ebből háromszor nyert! "Ez még a régi, hosszabb pályán sikerült, ami nagy kedvencem volt. Assen-re most is úgy tekintek, mint a második otthonomra, nagyon sok biztatást kapok a helyi Vermuelenektől. Édesapám unokatestvéreitől és a többi rokontól, így mindig jól érzem magam Assen-ban."

De térjünk vissza Hollandiához és a focihoz. Valószínűleg meg kellene változtatni a foci szabályait, ahhoz, hogy Chris felhúzhassa a narancssárga mezt, ahogy Chris viccesen magyarázta. "Szeretek focizni, és sokszor láthattok focilabdával, de nem gondolom, hogy a Holland válogatottnak szüksége lenne rám. Vagy itt van a krikett, amiben szintén nagyon jók most a hollandok, de szerintem az is reménytelen eset.  Így aztán marad a motorozás, mert másban nem vagyok ilyen jó."
Mindenki tudja, hogy Chris nem labdazsonglőr, de ezt a hiányosságát kellő képen feledteti motoros tudásával.

A hosszan elhúzódott sérülése miatt sok időt kihagyott, és a rajongóinak sokat kellett nélkülözniük, de most Assen-ban remek lehetősége lesz, hogy visszatérjen a Kawasaki csapatba, visszatérjen a Superbike VB sorozatba.

Az Asseni futamot április 17-én vasárnap rendezik a versenyt az Eurosport közvetíti és természetesen mi is beszámolunk az időmérőkról és a versenyről is.

Szurkolj, Tippelj és Játssz velünk a Kawasaki Magyarország Facebook oldalán!

 

Érdekesnek találtad? - Oszd meg ismerőseiddel.
Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg: blog@kawasaki.hu

Három versenyzővel támad a Kawasaki csapat

2011.04.13. 16:56 | kawasaki.hu

Mindhárom gyári Kawasakis versenyző rajthoz áll Assen-ban, miután Chris Vermeulen is csatlakozik társaihoz Joan Lascorz-hoz és Tom Sykes-hoz.Annak ellenére, hogy az átfogó fejlesztési programnak még csak az elején járnak a Ninja ZX-10R már bizonyította létjogosultságát a 13 versenyből álló szezon első két futamán.
Az egyre jobb eredmények elérésén dolgozik az egész csapat és Sykes kiváló kvalifikációs eredménye, valamint a Superbike újonc Lascorz 5. helye a Donington Park-i futamon nagyon biztató jelek.Az Assen-i pálya általában kedvelt pálya a versenyzők körében, de Lasorcz-nak nem lesz könnyű, hiszen itt még sosem ment Superbike géppel. A Supersport mezőnyben több értékes pontot is szerzett már ezen a pályán, és reméli, hogy sikeres lesz a bemutatkozása a Superbike futamon is, hiszen már szinte teljesen rendbe jött a sérült jobb válla és karja.

Vermeulen-nek Assen, ha úgy vesszük a második hazai pályája, hiszen félig holland származású, Sykes-ot pedig biztosan az idén is rengeteg angol szurkoló fogja kísérni, hiszen az angliai futamok után ide látogat el a legtöbb angol drukker. Az Assen-i forduló előtt Chris és Tom is vállalta egy próba tesztek a Brands Hatch-i pályán április 12-én, kedden, amely nagyon jól sikerült. A csapat teljes személyzete felkészülten várja a harmadik fordulót, az újabb kihívást.A Kawasaki által támogatott Pedercini Team Kawasaki csapat is megérkezett Assen-be két Superbike versenyzőjével, Roberto Rolfo-val és Mark Aitchison-nal, és tele vannak önbizalommal, hiszen az elmúlt hétvégén Rolfó magabiztosan nyerte az Olasz Superbike bajnokság (CIV) Misano-i futamát az új Ninja ZX-10R-rel.Tom Sykes: "Alig várom, az Assen-i versenyt, mert Donington egy kicsit szerencsétlenül alakult számomra, bár nagyon sok pozitív dolog történt a hétvégén az új Ninja ZX-10R-rel. Nagyon élvezem a versenyt az Assen-i pályán és itt nem voltunk rosszak a korábbi modellel a tavaly sem. Nagyon feküdt nekem a régi pályavonal, kár hogy nem azon megyünk, de az új is érdekes lesz. Igazából az új motorral minden pálya az újdonság erejével hat. Nagyon könnyű vezetni és mindaddig, amíg a motor rendben van, minden pályán boldog vagyok, hogy motorozhatok, de azért Assen mindig is az egyik kedvencem marad."
 
Joan Lascorz: "A Donington-i eredmény nagyon jó motiváció, és a Kawasakinál átjuk, hogy jó felé haladunk. Nagyon hasznos volt olyan versenyzőkkel együtt menni, mint Biaggi, Rea, Haslam, Xaus és a többiek, sokat tanultam tőlük.
Még nem vagyok 100%-os fizikailag, de már így is jól mentem Angliában. Angliában jobb voltam, mint Ausztráliában, remélem Assen-ben jobb leszek, mint Doningtonban voltam.
Szeretem Assen-t jó versenyeim voltak itt az elmúlt években. Majd meglátjuk, hogy hogyan tudom a Superbike gépet itt kezelni.
Donington után a csapat főnökömmel Pere Riba-val egy supermotarddal motoroztunk, ami nagyon jó kikapcsolódás volt, majd egy 600-assal pályáztam egy kisebb pályán, főleg hogy a versenykondíciómat erősítsük. Mindenki nagyon keményen dolgozik a Kawasakinál, úgy hogy remélem jó hétvégénk lesz.”

 
Chris Vermeulen: "Nagyon pozitív benyomásom van az új motorról. A Kawasaki csodálatos munkát végzett vele, és már a fejlesztés alatt nagyon tetszett az új bringa.
Szerintem a legnagyobb különbség a korábbi modellhez képest, a váz, az egyensúly, és a motor karakterisztikájában van. Az elektronikában szintén nagy lépést tettek előre. A motor simább és erősebb, pont egy ilyen motorra van szükség az eredményes versenyzéshez."

 
Roberto Rolfo: "Az olasz Superbike sorozat Misano-i futamán elért sikerem, engem és a csapatot is magabiztosabbá tett. Nagyon jó érzés, hogy az eddig kemény munka meghozta a gyümölcsét.
Misano-ban találtunk egy jó beállítás a saját Ninjámra, és ezzel fogunk menni a hétvégén Assenben is. Nagyon szeretem a pályát, mert nagyon technikás és kemény. Biztos vagyok benne, és nagyon remélem, hogy jól sikerül a vasárnapi verseny a csapatomnak, és a rajongóink is örülhetnek majd."


Mark Aitchison: "Donington-ban sok értékes adatot gyűjtöttünk, amik lehetővé teszik számunkra, hogy tovább finomítsuk a motor beállítását, és remélhetőleg még sikeresebb leszek a közelgő hétvégén. Szóval a fő cél Assen-ben, hogy az első két nap, a szabadedzésen és az időmérőkön és az időmérő is, hogy ismét olyan jól elkapjuk a beállítást, mint a Phillip Island-i futamon. Ha sikerül ezt megtalálnunk, akkor jó rajttal, jó köridővel nagyon jó versenyt tudunk összehozni.”

Az Asseni futamot április 17-én vasárnap rendezik. A versenyt az Eurosport közvetíti és természetesen mi is beszámolunk az időmérőkről és a versenyekről is.

Szurkolj, Tippelj és Játssz velünk a Kawasaki Magyarország Facebook oldalán!

 

Érdekesnek találtad? - Oszd meg ismerőseiddel.
Kérdésed, észrevételed, véleményed van a blogról vagy a Kawasakiról? Kommentezz vagy írd meg: blog@kawasaki.hu

 

KX 2012!

Kawasaki a Facebookon

Kawasaki a Twitteren

Friss topikok

Címkék

2011 (33) élmény (22) energy (2) er 6n design verseny (17) esti motorozás (4) expo és börze (6) facebook (20) felmérés (2) film (14) girl (2) hírek (1) interjú (1) játék (26) kawa (16) kawasaki (89) khi (3) kimi (1) kx (9) lime party (5) modellek (18) monster (2) múzeum (5) mx (9) nasa (1) nextninja (6) ninja (21) räikkönen (1) ruházat (1) social media (27) superbike (8) szupersport (4) teszt (1) tom sykes (2) tudtad? (14) újdonság (2) vermuelen (1) versenysport (19) villopoto (2) wsbk (17) z (5) z1000sx (1) z750 (1) z750r (1) zx 10r (10) zx 6r (3) zx kupa (9) zzr (4) Címkefelhő